Matematik

isolering ii formel

30. maj 2011 af Nikolaj1989 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej sider lige og er gået helt i stå.

Jeg skal have isoleret Unet i formlen Unet/Ufase=√3

skal jeg ikke multiplicere igennem med ufase.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af over9000 (Slettet)

gang kvadratroden af 3 og Unet/Ufase med Ufase, således kan du fjerne Ufase fra nævneren under Unet og Unet er derved isoleret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2011 af Slowpoke (Slettet)

 Jo du skal multiplicere med Ufase.

Altså 

Unet = Ufase*√3


Svar #3
30. maj 2011 af Nikolaj1989 (Slettet)

Det kan godt være det lyder lidt dumt men vis jeg gør det ender jeg op med unet•Ufase=√3•ufase

da de kun går ud med hinanden i nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2011 af over9000 (Slettet)

ja, det lyder lidt dumt. ;)

hvis der står noget i både tællere og nævneren (hvor begge ting er nogle som er GANGET på!)

(A*B)/(B)

må man forkorte det væk fra både tælleren og nævneren

(A*B)/(B) = A.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2011 af over9000 (Slettet)

på den bliver formlen:

Unet = ufase * √3


Svar #6
30. maj 2011 af Nikolaj1989 (Slettet)

Takker for jeres tid .


Skriv et svar til: isolering ii formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.