Matematik

Gør rede for linjer i planen.

01. juni 2011 af deadcore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal snart op i STX matematik A og sidder og bøvler med nogle opgavespørgsmål.

Hvad menes der blandt andet med "Gør rede for linjer i planen" i mit spørgsmål under vektorer "Gør rede for linjer i planen og i rummet samt for planer i rummet."

Jeg kan se jeg kan bruge parameterfremstilling og planens ligning, men kan ikke lige helt få det store overblik. Nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af AMelev

I planen kan du bestemme både en ligning for linjen (ud fra tværvektoren og et punkt) og en parameterfremstilling (ud fra retningsvektor og punkt). I rummet kan du kun bestemme en parameterfremstilling for linjen - IKKE en ligning.

I rummet kan du tilsvarende bestemme en linje for planen (ud fra normalvektor og punkt) OG en parameterfremstilling (ud fra to udspændende vektorer og et punkt.

Prøv at lave skitsetegninger, så du har noget at holde dig til. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2011 af mathon

ret linjes parameterfremstilling:

                                                               når Po er fikspunkt, P et vilkårligt punkt og PoP er retningsvektor

grundligning

                                                               OP = OPo + t·PoP
som i
             planen giver
                                                               (x,y) = (xo,yo) + t·(x-xo,y-yo)

             rummet giver
                                                               (x,y,z) = (xo,yo,zo) + t·(x-xo,y-yo,z-zo)
                             
 


              


Svar #4
01. juni 2011 af deadcore (Slettet)

hm. tak skal i have... hvilket bevis ville i så foreslå at jeg brugte? :)


Skriv et svar til: Gør rede for linjer i planen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.