Fysik

V=F*Lambda | hurtigt!

08. juni 2011 af naitsabes (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kender et forsøg eller en eller anden naturlig situation, hvor det ville være smart at bruge formlen

V=F*Lambda


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2011 af Madsst (Slettet)

 Det kommer an på hvad V, F og Lambda er :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2011 af krt (Slettet)

det er bølgeligningen


Svar #3
08. juni 2011 af naitsabes (Slettet)

Ja, man kan ikke finde ud af det på anden vis?

Jo man kunne lave et forsøg, hvor der var en mikrofon og en højtaler med en afstand, så kunne man sætte afstanden og tiden ind i fart=afstand/tid

V=d/t

Så har man V, men stadig 2 ubekendte - så det er stadigvæk ikke helt nok :S


Svar #4
08. juni 2011 af naitsabes (Slettet)

#2

det er bølgeligningen

Ja, men skal op i det i morgen, og jeg synes det ville være mærkeligt at sige, hvis var frekvens og hastighed kan vi isolere bølgelængden.


Svar #5
08. juni 2011 af naitsabes (Slettet)

Jeg har nogle mislykkede noter ang. et forsøg med et [b]Oscilloskop[/b] der tilfældigvis viser bølgelængde(lambda) og frekvensen, men som sagt er det nogle mislykkede noter og kan ikke køre den hjem, hvis jeg får spørgsmål...

Nogen der kender til et forsøg ligne?


Skriv et svar til: V=F*Lambda | hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.