Matematik

Spørgsmål omkring en ligning

16. juni 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har et spørgsmål omkring denne ligning:

y - 2x = -3 Λ y = ½x + 2

Jeg skal have isoleret y på hver side af hver enkelt =.

Mit spørgsmål går så på, hvordan jeg gør det?

Hvis det står til mig så vil jeg flytte -2x over på den anden side af lighedstegnet så den første del af ligningen kommer til at se således ud --> y = -3 + 2x.

Er det helt galt. I så fald, hvilke regler gælder når man vil isolere y?

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Du skal egentlig bare tænke på at du ligger 2x til, for at for udligning -2x. og når du gør det på den eneside, skal du også gøre det på den anden side.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2011 af Duffy

x = 10/3 og y = 11/3


Skriv et svar til: Spørgsmål omkring en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.