Fysik

Hvor længe holder mit batteri?

16. juni 2011 af Skabstiger (Slettet)

Hej jeg har lige købt et bilbatteri til Roskilde festivallen, og kunne godt tænke mig at finde ud af hvor længe det så min. kan holde. Det ville være fedt hvis der var nogen som kunne hjælpe, jeg har prøvet at fedte lidt med nogle formler, men når ikke rigtigt nogen vegne.

Batteriet er på 75 amperer, og afspilleren har en maks effekt på 370 watt og bliver sat i en omformer til 220 volt, med en maks kapacitet på 600 watt, hvis det ændrer noget.

Det kunne være fedt hvis der var en som kunne hjælpe, så jeg ved om jeg skal købe 2 =)

MvH Joachim


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2011 af Lurch (Slettet)

Batteriet er på 75 Ampere*timer, hvilket ikke er et mål for strømmen men for mængden af ladning i batteriet. Batteriet kan levere 1A i 75 timer ved 12V.

Du skal have fat i  Joules lov,

 P = U*I.

Spændingen er altid 12V fra et standard bilbatteri. I værste tilfælde trækker din afspiller makseffekt på 370 W, hvilket kræver en strøm på

I = P/U = 370W/12V = 31 A.

Da batteriet har ladning til 75 A*h, kan det spille i tiden

t = 75A*h/31A = 2.4 h

altså ca. 2.5 time.

Det lyder af meget lidt. Dette er den absolutte minimumstid! En standard bilhøjtaler trækker ca. 50W.  Så medmindre du har forstærkere, subwoffere og andet gøgl, så bruger du nok nærmere 100-150 W. En standard bilhøjtaler yder maximalt 50W kontinuerligt, så har I bare to af dem bruger I 100W hvis anlægget kører på fuld gas hele tiden.

Ved 100W holder batteriet i 10 timer ved maksimal volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2011 af Lurch (Slettet)

 Ahh, nu så jeg lige du skal omforme til 220V og ikke bruger 12V. Så kræver det nok lidt viden om omformere, som jeg ikke lige har på rygraden :)

Tilslutter du et normalt hjemme anlæg eller hvad?


Svar #3
18. juni 2011 af Skabstiger (Slettet)

 Ja det var faktisk planen, jeg har købt højtalere og forstærker, men jeg kan godt se at det ikke holder når der skal så meget energi til. Det var da satans, så må jeg have fat i en bilradio og nogle bilhøjtaler i stedet, eller bare købe en beatbox hvis tiden ikke er til det. Men tak for hjælpen, det var lærerigt. Nu kan jeg også bytte de utrolig dyre batterier jeg har købt i t-hansen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2011 af Lurch (Slettet)

 Hvis du er heldig kan du fange et 74 Ah batteri i ALDI til 450 kr, hvilket er sindsygt billigt!


Skriv et svar til: Hvor længe holder mit batteri?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.