Matematik
Hjælpe til Maple
25. maj 2005 af
slettettusinde (Slettet)
Hvordan får jeg Maple til at give resultatet af f(0,42)? Jeg har defineret f(x).
Findes der en god guide til Maple, helst på dansk?
Findes der en god guide til Maple, helst på dansk?
Svar #1
25. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Hvis du har defineret f(x), så skriver nu bare f(0.42); og trykker enter.
Der er et stort hjælp-afsnit indbygget i Maple.
Der er et stort hjælp-afsnit indbygget i Maple.
Svar #2
25. maj 2005 af slettettusinde (Slettet)
Det har jeg prøvet, men som resultat skriver den f(0,42).
Har lige prøvet at kopiere noget af det fra Maple. Jeg vil finde koordinatsættet til skæringspunktet mellem de to funktioner.
> f(x):=-1/2*(-3*x^2+4)^(1/2)*x;
> l(x):=1/4*x-1/2;
> solve(l(x)=f(x));
RootOf\\12 _Z - 15 _Z - 4 _Z + 4, 0.4236319360/,
> f(.4236319360);
f(0.4236319360)
Har lige prøvet at kopiere noget af det fra Maple. Jeg vil finde koordinatsættet til skæringspunktet mellem de to funktioner.
> f(x):=-1/2*(-3*x^2+4)^(1/2)*x;
> l(x):=1/4*x-1/2;
> solve(l(x)=f(x));
RootOf\\12 _Z - 15 _Z - 4 _Z + 4, 0.4236319360/,
> f(.4236319360);
f(0.4236319360)
Svar #3
25. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Du har også defineret funkntionerne forkert. Skriv i stedet
f := x -> -1/2*(-3*x^2+4)^(1/2)*x;
l := x -> 1/4*x-1/2;
så tror jeg det hjælper på det.
f := x -> -1/2*(-3*x^2+4)^(1/2)*x;
l := x -> 1/4*x-1/2;
så tror jeg det hjælper på det.
Skriv et svar til: Hjælpe til Maple
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
