Matematik

bevis at a*a=a^2....

17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg vil gerne have hjælp til at bevise at 

a*a=a2=|a|2


Svar #1
17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

 jeg er self. med på at a*a = a2 

men hvordan argumenterer jeg for at a2 = |a|2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg mener, at det er en definition, som derfor ikke skal bevises.

a2 er jo blot en anden skrivemåde for a*a ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2011 af arto460 (Slettet)

 For a>0 gælder lal = a og dermed:
a*a = lal*lal = lal^2 = a^2
For a<0 gælder, at lal = -a og dermed:
lal*lal = -a * (-a) = a^2


Svar #4
18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#2 og #3 

tak skal i have. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2011 af kieslich (Slettet)

snakker vi reelle tal eller vektorer ??


Svar #6
18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#5 vektorer i rummet. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den samme opgave havde du også kørende for en dags tid siden. Se evt denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1041092 


Svar #8
18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#7 

det var for plangeometri :) det er rumgeometri nu. tak for link. 


Svar #9
18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

skal det forstås sådan? mht. hvor punkterne ligger: 


Svar #10
18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

her er det

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. juni 2011 af kieslich (Slettet)

Pythagoras gælder også i tre dimensioner: a2 + b2 + c2 = d2

så  a*a = a12 + a22 + a32 = |a|2       (brug fed skrift for vektorer)


Skriv et svar til: bevis at a*a=a^2....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.