Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte

19. juni 2011 af Andersbengaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået lidt problemer med tre opgaver a, b og c som jeg faktisk ingen anelse har om, hvordan løses. Nogen der kunne vise mig, hvordan skridt for skridt.

Opgave vedhæftet som billede!

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af peter lind

Du kan systematisk isolere den ene af de ubekendte og sætte resultatet ind i de 2 andre. Derved får du reduceret det til at løse 2 ligninger med 2 ubekendte, som igen kan løses på samme metode.

Du kan også gange med en faktor, så du får ens koefficient et eller andet og lægge resultatet til eller trække fra i de 2 andre. I opgave a kan du for eks. lægge 2 gange ligning (II) til ligning (I) samt addere 4*(II) til (III)

Denne metode kan også bruges på b)

I c) skal du gange med nævneren i ligningen. Så ende du med ligninger af samme type som a) og b), hvorefter du kan bruge samme metode.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 Du kan også løse de to første vha. lineær algebra. 

Opstil koefficient matricen, og udfør elementære rækkeoperationer. Vups du har løst det på 2 min. 


1) giver: x = -1, y = 3 og z = 0
2) giver: x = 6, y = 4 og z = 3
3) giver: x = 1,5, y = 1 og z = -3

3) sakl dog løses som Peter LInd siger ved at islolere x, y osv. i de forskellige også indsætte. 

De to første kan løses vha. lineær algebra. 



 


Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.