Matematik

Brøkregning - Er der nogen, der kan give mig mellemregningen på denne ?

21. juli 2011 af LisbethP (Slettet) - Niveau: C-niveau

  2 * 4/5 + 7/25 * 5/9 - 5/21 : 3/7 + 5/6 = 2 1/30

Jeg har fået flere forskellige resultater, som har været tæt på.

Hilsen Lisbeth


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

Mellemregning:

8/5 + 35/225 - 35/63 + 5/6 = 61/30 = 2 1/30


Svar #2
21. juli 2011 af LisbethP (Slettet)

 Hej Guru.

Nu har jeg forsøgt at lave yderligere mellemregning, og det ender galt alligevel ;o(

regner du 35/225 - 35/63 før du udregner resten ?

eller regner du 8/5 + 35/225  -   35/63+5/6  ??

Måske har jeg forsøgt så mange gange idag, at jeg skal lade det ligge til imorgen, og der gøre forsøget igen.

Men tusinde tak skal du have.

Hilsen Lisbeth


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du udregner hvert enkelt led hver for sig ud fra dine brøkregneregler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juli 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:brøkregning_7.doc

Svar #5
22. juli 2011 af LisbethP (Slettet)

 Kære Mathon

Tusinde tak - Lige det jeg havde brug for.

Men forstod ikke lige hvad du fik lavet i 4 linje " 5/ 3*3 "

Alfa omega - jeg har fuldendt og forstået opgaven.

Hilsen Lisbeth


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

I fjerde linje forkorter mathon egentlig bare brøken 35/63 med 7 i både tæller og nævner.

35/63 = 5/9


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. juli 2011 af mathon

...skrevet

Vedhæftet fil:brøkregning_7_1.doc

Svar #8
22. juli 2011 af LisbethP (Slettet)

 Guru - Jeg har regnet den som du skriver, og dernæst forkortet med 7 - resultat er det samme. Men jeg forstod ikke den anden måde, det tror jeg, at jeg gør nu ;o)

Mathon - jeg kan ikke fange at 5* 7 kan forkortes med 7

                                                  21*3

Medmindre at man gerne må (og det dæmre nu) forkorte på kryds ?? for det er det, du har gjort ikke ?

Dejlig hjælp jeg har fået, og har (måske) lært noget nyt.

Tak skal i begge have


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juli 2011 af mette48 (Slettet)

2 * 4/5 + 7/25 * 5/9 - 5/21 : 3/7 + 5/6

2*4/5 + 7*5/25*9 - 5*7/21*3 + 5/6                

8/5 + 7/5*9 - 5/3*3 + 5/6

8*18/5*18 + 7*2/2*5*9 - 5*10/9*10 + 5*15/6*15

144/90 + 14/90 - 50/90 + 75/90

(144+14-50+75)/90

183/90

2 3/90

2 1/30


Skriv et svar til: Brøkregning - Er der nogen, der kan give mig mellemregningen på denne ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.