Kemi

Rettelse af opg. bedes

14. august 2011 af uiouio (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 57. Cullinan-diamanten blev fundet i Sydafrika i 1905. Det er den største diamant, der nogensinde er fundet. Før slibningen vejede den 3106 karat (1 karat er 0,2g). Beregn, hvor mange carbonatomer denne diamant indeholdt
Jeg ved, at 12g 12C er lig med 6,02*1023 12C atomer
620,6/12 * (6,02*1023) = 3,1*1025 12C
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Jeg ville bruge gennemsnittet af carbonatomerns vægt , der også tager højde for isotoper, istedet for at antage der kun er 12C atomer i.

du skal bruge n=m/M

n=621.2/12.0107

så får du antallet i mol, og så har du jo antallet fordi mol er et antal. Ellers skal du bare gange med avogadros konstant.

Jeg forstår ikke hvor du får 620.6 fra, jeg får 3106*0.2 = 621.2, og så vil jeg som sagt bruge den generelle molare masse istedet for den der kun er for kulstof-12


Svar #2
14. august 2011 af uiouio (Slettet)

tastefejl, men det giver det samme :)


Skriv et svar til: Rettelse af opg. bedes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.