Kemi

mængdeberegning nr 2

14. august 2011 af DermatF (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har problemer med en opgave som jeg håber i kan hjælpe mig lidt på starten med.

BaCl2·xH2O(s) ---> BaCl2(s) + x H2O(g)

Der bliver ophedet 12,21g ved en øvelse af BaCl2·xH2O og massen af vandfrie salt er 10,42 g.

Bestem tallet x

Har i nogle bud på, hvordan jeg kan løse denne?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af mathon

     vandfrit BaCl2 = 208,24 g/mol

     antal mol vandfrit BaCl2 = (10,42 g) / (208,24 g/mol) ≈ 0,05 mol

     0,05·x·(18,02 g) = (12,21 g) - (10,42 g)


Svar #2
14. august 2011 af DermatF (Slettet)

Jeg kan se, hvor du har de 18,02 fra, men hvorfor angive det i gram? Burde det ikke være g / mol. Hvis jeg regner x ud i den ligning du har givet mit foroven, får jeg x = 0,099334 - det passer vel ikke?

Hovsa.... jeg ser du har slettet indlægget...


Svar #3
14. august 2011 af DermatF (Slettet)

Tak for hjælpen endnu engang! Forståeligt og enkelkt og præcist!


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2011 af mathon

til eventuelle, fremtidige brugere
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1055734


Skriv et svar til: mængdeberegning nr 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.