Fysik

Celcius og tryk enheder

19. august 2011 af ThaDoews (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har fået en dejlig opgave som går ud på at få xx antal grader celcius og xx antal bar til at give
kg/m3

Jeg kan sagtens omregne bar til pascal og lidt videre derfra:

N/m2

Men det bringer mig ikke særlig tættere på målet.
Har ºC og tryk andre enheder?

Tak på forhånd! Simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af mathon

se                                           


Svar #2
20. august 2011 af ThaDoews (Slettet)

Tak for det Mathon :)

Jeg kan bare ikke se hvordan du får m^2 til at blive m^3? Jeg kan godt se at Nm bliver til N, men de to "m'er", burde gå ud med hinanden, så der kun er N/m??

Eller er det en anden enhed for tryk? :D

Skal molmassen ikke være:

M = kg/kmol???

Men udregningerne passer :)


Svar #3
20. august 2011 af ThaDoews (Slettet)

  


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2011 af mathon


                                       Pa = N/m2 = Nm / m3


Svar #5
21. august 2011 af ThaDoews (Slettet)

Tak for det Mathon! Men hvad siger du/i til mit andet spørgsmål?

Skal molmassen ikke være:

M = kg/kmol???


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2011 af mathon

 

                        ...der er intet i vejen for - såfremt det findes belejligt -  at anvende kg/mol..


Skriv et svar til: Celcius og tryk enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.