Kemi

substratkonecntartionens betydning

20. august 2011 af janehansen2011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

der står i min opgave, at man kan forvente at reaktionshastigheden er proportional med subsratkoncentrationen: v = k* [H2O2]. afbild ln[H2O2] som funktion af t. Føher reaktione det anførte hastighedsudtryk?

skal jeg da lave en lineær funktion, der beskriver sammenhængen melelm ln[H2O2] og tiden, og i så fald hvordan kan jeg så sammenligne det med det anførte hastighedsudtryk


Svar #1
20. august 2011 af janehansen2011 (Slettet)

der skal stå følger og ikke føher


Svar #2
20. august 2011 af janehansen2011 (Slettet)

hvsi jeg laver en lineær funktion, der beskriver ln[H2O2] som funktion af tiden får jeg en forskrift der lyder<

f(x) = -0,029657x - 2,9385
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2011 af mathon

 

            v = -d[H2O2]/dt = k·[H2O2]

            hvoraf
                                 ln([H2O2]) = -k·t + ln([H2O2]o)

                                


Svar #4
20. august 2011 af janehansen2011 (Slettet)

Når jeg så regner det nederste udtryk du har skrevet op, hvilken slags regression skal jeg så bruge


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2011 af mathon

   en lineær funktion i (t;ln([H2O2]))


Svar #6
20. august 2011 af janehansen2011 (Slettet)

når du skriver ln([H2O2]o) er det så fordi man skal bruge begydnelseskoncentartionen, altså koncentartionen til tiden t = 0 min


Svar #7
20. august 2011 af janehansen2011 (Slettet)

når jeg så har den ger lineærer funktion, regenr jeg så halveringsiden:

T½ = ln(0.5) / ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2011 af mathon

 

                        [H2O2] = [H2O2]o·e-kt 

                        (1/2)·[H2O2]o = [H2O2]o·e-k·T½

                        (1/2) = e-k·T½ 

                        ln(1/2) = -k·T½ 

                        T½ = ln(1/2) / (-k)

                        

 

                        

                       


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2011 af mathon

    ...eller skrevet

#8

 

                        [H2O2] = [H2O2]o·e-k

                        [H2O2] = [H2O2]o·at

                        (1/2)·[H2O2]o = [H2O2]o·a

                        (1/2) = a  

                        ln(1/2) = ln(a)·T½ 

                        T½ = ln(1/2) / ln(a)

                        

 

                        

                      


Skriv et svar til: substratkonecntartionens betydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.