Matematik

modsat rettet vektor

22. august 2011 af kidmartion (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem koordinatsættet til vektoren der har længden 3, og som er modsatrette vektoren( -9,12)

den modsatrettede:

-1*-9
-1*12

den modsatrettede vektor: (9,-12)

længden af den modsatrettede vektor: √81+144 = 15

15*t= 3
t=-12

-12*(9,-12)

(-12*9, -12*-12)

= ( -108, 144) 
= 4/3 

Er dette udregnet korrekt??

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren (9;-12) er modsat rettet vektoren (-9;12) og den har længden 15, som du korrekt har regnet ud. For at få en vektor af længden 3, skal man gange vektoren med tallet (1/5) . Den søgte vektor er derfor

(1/5) · (9;-12) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2011 af mathon

 

                                      enhedsvektor
                [ -9,12] = 15·[-(3/5) , (4/5)]
hvorfor
     vektoren der har længden 3, og som er modsat rettet enhedsvektor [-(3/5) , (4/5)]
     har koordinaterne

              3·(-[-(3/5) , (4/5)]) = 3·[(3/5) , -(4/5)]  =  [(9/5) , -(12/5)]  = [1.8 ; -2.4]

 


Svar #3
22. august 2011 af kidmartion (Slettet)

mange tak.


Svar #4
22. august 2011 af kidmartion (Slettet)

#1: Hvordan fandt du ud af at man skal gange vektoren med tallet (1/5) ?


Skriv et svar til: modsat rettet vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.