Matematik

F.eks. 6*1½

23. august 2011 af Cooll (Slettet)

  Hej alle søde mennesker :-) Jeg sidder lige med noget utroligt nemt! - Men jeg er uheldigvis så, så, så i tvivl! Derfor håbede på at der ville være nogle som lige kunne genopfriske min hukommelse.

Opgaven lyder:

Jeg skal gange, 1½ (En og en halv) med et andet tal. 

F.eks. 6 * 1½ = bliver resultatet så 3, fordi du ganger med 1 og tager halvdelen - Eller er jeg helt ude og svede?

Hmm, nå men i hvert fald - Knus herfra :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2011 af NejTilSvampe

 det er helt korrekt. at gange med en halv vil svare til at dele med to. 

Ligeledes vil det at gange med en tredje del svare til at dele med to, osv..

generelt:


Svar #2
23. august 2011 af Cooll (Slettet)

 Okay, mange tak :-) 

- Jeg blev så bare lidt i tvivl når det var 1 og en ½ :-P
Men tak igen ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 1 1/2 = 1,5

6 * 1,5 = 9

(6 * 1,5 = 6 * 1 + 6 * 0,5 = 6 + 3 = 9)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2011 af Esbenps

 #1 NejTilSvampe

Forkert!! Du har ret i, at når man ganger med ½, så deler man med 2, men i opgaven er det 1½ (1,5). Du har misforstået det oprindelige spørgsmål.

#0 kanduhjælpe

Se hvad Anzyous har skrevet i #3. Det er korrekt! Når du skriver 1½ på den måde, så betyder det 1,5 (en og en halv, eller halvanden). Det vil sige, at svaret altså IKKE giver 3, men giver 9. Læs #3.


Skriv et svar til: F.eks. 6*1½

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.