Matematik

hjælp til noget brøkregning

27. august 2011 af cecilied34 (Slettet)

Hej alle sammen. jeg sidder her med et par stykker, som jeg håber i kan hjælpe mig med

der står fx.

"angiv følgende tal som uforkortlige brøker" og nedenfor står der så nogle brøker. hvad betyder der?

desuden skal jeg forkorte en brøk hvor den øverste (tælleren) er et negativt tal. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af mathon

...du forstår det nemmest ud fra kommentarer til de eksempler, du kommer med om lidt...

   du skal også lige repetere ægte og uægte brøk


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man forkorter brøker ved at finde fælles faktorer i tæller og nævner, hvorefter de fælles faktorer kan forkortes bort.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2011 af mathon

 

     324/64  =  22·34 / (26)  =  22·34 / (22·24)  = 34 / 24 = 81/16  =  (80/16) + (1/16)  = 51/16


Svar #4
27. august 2011 af cecilied34 (Slettet)

Angiv følgende tal, som uforkortlig brøk:

26

__

22

og så den negative:

forkort

- 18

__

38


Svar #5
27. august 2011 af cecilied34 (Slettet)

har postet nogle eksempler nu (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ved brøken 26/22 : Find en fælles faktor i tæller og nævner og forkort.

Ved brøken -(18/38) : Forkort brøken 18/38, og giv den forkortede brøk negativt fortegn.


Svar #7
27. august 2011 af cecilied34 (Slettet)

Hvordan du finder du en ellers faktor, for jeg sidder og prøver mig frem. Findes der en  metode?

Skal det negative fortegn sættes foran hele brøken, eller kun der, hvor det oprindeligt var?

Undskyld de mange spørgsmål, men jeg er virkelig en hat til matematik!


Svar #8
27. august 2011 af cecilied34 (Slettet)

er når algebra er inkluderet, hvordan ser det så ud?

fx

2a

__

4ab?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

I denne brøk er faktoren 2a fælles i tæller og nævner:

(2a) / (4ab) = (2a) / (2·2a·b) = 1 / (2b)


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved brøken 26/22 burde man kunne se, at både 26 og 22 er lige tal, hvorfor 2 går op i både 26 og 22.

Prøv nu selv (STX niveau?)


Skriv et svar til: hjælp til noget brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.