Matematik

Formler og variable... Please hjælp?

30. august 2011 af xTit (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 4 - Formler og variable ID
En terningeformet pakke skal forsynes med et gavebånd. Til sløjfen bruges altid 50 cm bånd uanset, hvor stor pakken er.
1. Opskriv en ligning for sammenhængen mellem gavebåndets samlede længde og pakkens kantlængde.
2. Beregn båndets længde, når kantlængden er 20 cm.
3. Hvad er kantlængden, når gavebåndet er 200 cm?

------------------

Opgave 5 - Formler og variable ID
1. Opskriv en ligning for omkredsen af en regulær n -kant (en regulær n -kant har n lige lange sider, og de indvendige vinkler er lige store - fx er et kvadrat en regulær firkant).
2. Hvor mange variable optræder der i formlen, og hvilken rolle (afhængig/uafhængig) spiller de forskellige variable?
3. I en n -kant er omkredsen 144 og kantlængden 4. Hvilken n -kant er der tale om?
 

:( ? Hjælp... tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af mette48 (Slettet)

Kassens side kaldes x og båndets længde y

y=2*4x+50

sæt x=20 og find y

sæt y=200 og find x

---------------------------------

siden kaldes x omkredsen y

y=n*x 3 variable x, y og n

uafhængig variable: n er antal af sider og x der er længden af side

afhængig variabel_ y er omkredsen

indsæt x=4 og y=144 og find n


Skriv et svar til: Formler og variable... Please hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.