Matematik
Bredde, højde og areal på en facade
Hej
Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal regne Opgave 12 i det vedhæftede ark.
Svar #1
31. august 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)
Ikke noget alligevel!
jeg fandt selv ud af det (:
Svar #2
31. august 2011 af volcom1
For at bestemme bredde og højde på bygningen, skal du have fat i skæringspunkterne for parablen med x-aksen. Dette gøres ved at løse den andengradsligning du har fået opgivet. bredden er der med x2 - x1
For at bestemme højde, skal du først bestemme toppunktet for parablen, derefter er højden så y1 - y0 hvor y0 er x-aksen og y1 er den y-værdien for toppunnktet.
Arealet af bygningen findes ved at bestemme arealet under grafen. Dette gøres ved at finde det bestemte integral for grafen fra x1 til x2 som du bestemte i første del af opgaven
Svar #4
31. august 2011 af mette48 (Slettet)
a) facadens bredde fås ved at finde parabelens skæring med 1. aksen
sæt y=0 og løs ligningen. Bredden er forskelden mellem de 2 rødder.
Facadens højde er skæring med 2. aksen. Sæt x=0 ogfind y
b) Facadens areal A =R1 ∫ R2 f(x) dx
Hvor R1 og R2 er ligningens 2 rødder, som du bestemte i a
Skriv et svar til: Bredde, højde og areal på en facade
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
