Fysik

Hjælp!! Haster !!! Kan ikke få det til at passe

31. august 2011 af Lillozz (Slettet)

 M10 Mercedes 600 SL
Ved en test af en bil undersøgte man, hvor godt den kan accelerere på en lige, vandret vejstrækning. Man målte følgende sammenhørende værdier af tiden t og bilens fart v:
Distance/m 0 1,36 2,23 3,28 4,59 6,29 8,44 10,93 13,64 17,30
Tid/s 0 10 15 20 25 30 35 40 45 50

Bestem, hvor lang tid det tager, før bilens fart er 100 km/h.
Polynomisk regression af grad 2 udført vha. CAS-værktøjet WordMat: R2 = 0,9896822
y=-0,144104•x^2+5,13203•x+2,940461

Jeg har foretaget en polynomisk regression af grad 2 vha. wordmat på formen s=1/2 a•t^2+?v_0•t+s?_0

Vi omregner 100 km/h til m/s, så det passer med overens med de andre enheder
(100 km/h)/3,6=27,77778m/s
s(t)=-0,144104•t^2+5,13203•t+2,940461
s^' (t)=v(t)
v(t)=a•t+v_0
27,78=-0,144104•t+5,13203
? Ligningen løses for t vha. CAS-værktøjet WordMat.
t=-157,1641
 

Hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Opgaven er blevet løst for dig. Se tråden:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1059944


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har opgaven kørende i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1059944 , hvor du også har fået flere svar. Gå tilbage til den oprindelige tråd og fortsæt diskussionen der i stedet for at oprette en ny tråd med den samme opgave.


Skriv et svar til: Hjælp!! Haster !!! Kan ikke få det til at passe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.