Matematik

Brug af formellinie i excel

04. september 2011 af labaticha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen
Jeg har fået følgende opgave i fysik:

Antag, at selvsamme enlige svale har studeret fysik og sætter en ære i at opretholde konstant acceleration a fra 0 km/h og indtil den når sin topfart på 111 km/h, 117 sekunder senere. Beregn a, udtrykt i m/s².

Dette har jeg udregnet ved hjælp af formlen  a= deltaV/deltaT
Hvor mit resultat blev 0,263 m/s2

Jeg skal skrive svaret i excel, og er blevet fortalt at man skal skrive løsningsformlen i formellinien for at excel selv kan regne tallet ud, da jeg ellers kan risikere at få forkert for noget der egentlig er rigtigt.

Hvordan får man excel til at regne noget ud ved hjælp af formellinien?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skriver hastigheden i en celle, f.eks. H21 . I cellen ved siden af i I21 har du tiden stående. I cellen J21 beregner man så accelerationen ved at skrive formlen

=H21/I21/3,6


Svar #2
05. september 2011 af labaticha (Slettet)

Tak for hjælpen!! Det var faktisk ikke lige det jeg havde brug for. Men jeg fandt ud af det. Det eneste jeg skulle gøre var at skrive selve formlen og udregningen op i formellinien og skrive "=" før løsningsformlen, og så ville den udregne for mig.

Men endnu en gang, tak!!


Skriv et svar til: Brug af formellinie i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.