Kemi

Hess' lov

04. september 2011 af Korkproppen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Show how the equations:

N2O4 (g) --> 2 NO2 (g)  ΔHº = +57,93 kJ

2NO (g) --> 2NO2 (g)      ΔHº = -113,93 kJ

can be manipulated to give ΔHº for the following reaction:

2NO (g) + O2 (g) --> N2O4 (g)

 

Hvad er det første skridt jeg skal tage?

 


Svar #1
04. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Hov der skal et O2 (g) på efter 2NO (g) i ligning 2.

Jeg ved hvordan man kan kombinere de to første for at komme til den sidste ligning, men hvad er forklaringen, og hvordan hører det her under Hess lov?


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2011 af exutu (Slettet)

Hvordan får vi de 2 reaktioner til at give den sidste reaktion?

Det gør du ved at tage den første reaktion og vende den om hvorefter vi lægger den til nummer 2 altså:

1) N2O4 (g) ---> 2 NO2 (g)

2) 2NO(g) + O2(g) ----> 2 NO2 (g)

2)-1):

2NO(g) + O2 (g) + 2NO2 (g) ----> N2O4 (g) + 2NO2 (g)

Nu har vi 2 NO2 (g) på hver side af reaktionsligningen så det kan vi forkorte væk:

2 NO (g) + O2(g) ---> N2O4(g)

Det samme skal vi så gøre  med enthalpierne:

2)-1) = -113,93 kJ - (+57,93 kJ) =  -171,86kJ


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2014 af Heptan

Enthalpi er en tilstandsfunktion, og det er derfor ligemeget hvordan man kommer fra start til slut.


Skriv et svar til: Hess' lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.