Matematik

log - hurtig en

08. september 2011 af arcaness (Slettet)

hej hvordan løser jeg følgende opgaver - det skal gerne være lidt forklarende.

log(3x+6)=-0,3010

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af AskTheAfghan

Hvad er dit bud? ... Husk at, 10log(x) = x  .Du kan ikke løse den, når du ikke har fået læst din matematik bog, om hvordan det skal gøres. Hvis du allerede har læst, og ikke har forstået det endnu - så læs igen, igen og igen indtil du har forstået.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Og man genkender, at tilnærmelsesvis er log(2) = 0,3010 (4 dec)


Svar #3
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

mit bud: log(3x+6)=-0,3010 <-->10^log(3x+6) =10^(-0,3010) <--> 3x=10^(-0,3010)-6)/3


Svar #4
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

ups:

x=10^(-0,3010)-6)/3

og ikke 3x


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af AskTheAfghan

3 x=(10^(-0,3010)-6)/3

Dvs.  x = (10-0,3010 - 6)/3 . Så har du lavet det rigtigt.


Svar #6
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

jaaa :D har rettet mig selv :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der mangler en startparentes, ellers er det korrekt.

x = (10-0,3010 - 6)/3 = (1/2 - 6)/3 = (1/6) - 2 = -11/6


Svar #8
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

hey hvordan kan jeg regne den her ud:

ln x ln^(x+2)=3·ln 2

skal jeg opløfte det hele eller?

 


Svar #9
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

ln(x)+ln^(x+2)=3·ln 2


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2011 af AskTheAfghan

ln(a) + ln(b) = ln(a·b)


Svar #11
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

ln(x)+ln(x+2)=ln(2^3)

hvordan skal jeg bruge reglen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

ln(x) + ln(x+2) = ln(x·(x+2)) = ln(23)

Reducer til en 2.-gradsligning i x .


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2011 af AskTheAfghan

Se formlen #10

ln(x) + ln(x + 2) = ln(23)   ⇔   ln(x·(x + 2)) = ln(22)     ... eln(x) = x  , hvor x < 0


Svar #14
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

ln(2^2)

eller ln(2^3)

??


Svar #15
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

det bør da vøre 2^3?


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. september 2011 af AskTheAfghan

#14

Min fejl .. Det er ln(23) - Godt du er vågen ;)


Svar #17
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

men undskyld jeg spørger så meget ?

lnx+ ln(x+2)=3·ln2 <--> ln(x•(x + 2) )= ln(2^3 )<-->e^((ln(x•(x + 2) )=e^ln(8) <--> x^2+2=e^8

har jeg gjort det som det skulle gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, det er korrekt. Se også #12.


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. september 2011 af AskTheAfghan

#17

e^ ( (ln(x•(x + 2) ))=e^ln(8) <--> x^2+2= e^ 8

                        Dvs.               x2 + 2 = 8        

Husk, at x skal være lig med eller større end 0, for ln(-x) eksisterer ikke.


Svar #20
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

okay tak! :) 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.