Matematik

regn radius, ved kendskab af overfladeareal

11. september 2011 af mussen345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

jeg har brug for hjælp, kan simpelthen ikke huske hvordan jeg finder frem til radius.

Jeg er med på at jeg skal isolere r, for at finde radius.

Jeg kender kun mit overfladeareal som er 1000cm2
Jeg kender også formlen: A=4*π*r2

 

-Jeg har også brug for hjælp til et andet spørgsmål nemlig:

Jeg skal finde overfladearealet, og jeg kender rumfanget som er 1500 cm2

Igen kender jeg også formlen: V= 4/3 * π * r3


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af mathon

 

                 A = 4·π·r2

                 r = (A/(4π))0,5

........

                 V = (1/3)·(4πr2)r

                 V = (r/3)·A

                 A = (3/r)·V


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

A=4*π*r2                 indsæt π og A og løs ligningen

V= 4/3 * π * r3                indsæt π og V og løs ligningen


Svar #3
11. september 2011 af mussen345 (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Kan du forklare dig lidt nærmere?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

A=4*π*r2           del med 4*π på begge sider

tag kvadratroden


Svar #5
11. september 2011 af mussen345 (Slettet)

Gør jeg så således:

1000cm2-4/3,14=r2

Og så kvadratroden af begge sider af lighedstegnet?


Og hvad med den anden, den kan jeg ikke lige finde en løsning til,


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

V= 4/3 * π * r3            del med 4/3*π på begge sider

tag den 3. rod


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

Start med at sætte rigtigt ind

 


Svar #8
11. september 2011 af mussen345 (Slettet)

Den 3. rod? det har jeg ikke engang hørt om endnu.


Svar #9
11. september 2011 af mussen345 (Slettet)

Jeg har sat det sådan her ind:

V=4/3*π*r3
1500=4/3*π*r3
1500/(4/3*π)=r3

Men hvordan tager jeg den 3. rod??


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2011 af mathon

 

               3√(x) = x1/3


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

Måske kan du bruge din lommeregner ellers må du prøve dig frem:

Hviæket tal ganget med sig selv 3 gange kommer tæt på 1500/(4/3*π) som du kan regne ud på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

103=1000 det er for stort

23=8 det er for lille

prøv selv med de hele tal, så kan du finde en ca værdi for r


Skriv et svar til: regn radius, ved kendskab af overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.