Fysik

Beregn den kinetiske og potentielle energi

13. september 2011 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg har lige en opgave jeg ikke kan finde ud af:)

Et legme med massen 12kg kastes lodret op fra jordens overflade med en begyndelses hastighed på 40 m/s

Beregn legemets indhold af poential og kineisk energi efter 2,6 sek

og har prøvet Ekin= 0,5*m*v2


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2011 af FadiB (Slettet)

Jeg tror du skal bruge denne formel til potentiel energi:


Konstant kraft

Epot = h*m* Δs

http://da.wikipedia.org/wiki/Potentiel_energi
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. september 2011 af mathon

 

    Emek = (1/2)·m·v2 + m·g·h = (1/2)·m·vo2 + m·g·0 = (1/2)·(12 kg)·(40 m/s)2 = 9600 J

          v = -g·t + vo = -(9,82 m/s2)·(2,6 s) + (40 m/s) = 14,5027 m/s

         Δh = (v2-vo2)/(2(-g)) = (vo2-v2)/(2·g) = ((40 m/s)2 - (14,5027 m/s)2) / (19,64 m/s2) = 70,8535 m

således er
efter 2,6 s
                                  potentiel energi                                                   kinetisk energi

                   (12 kg)·(9,82 m/s2)·(70,8535 m)                                   (1/2)·(12 kg)·(14,5027 m/s)2

                                 8338,03 J                                                               1261,97 J

............

kontrolberegning:
Emek er konstant
                                     (8338,03 J) + (1261,97 J) = 9600 J

                                        

 


Skriv et svar til: Beregn den kinetiske og potentielle energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.