Fysik

differentialligning m. vindmodstand

14. september 2011 af zezima (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse en differentialligning, der beskriver, hvorledes vindmostanden influrerer hastigheden i et vandret kast, hvor tyngdeaccelerationen altså ikke har nogen indflydelse. 
Der gælder:
Fluft = k*v^2, hvor k er en konstant, der bl.a. indeholder cw, densiteten mm., men det er også ligemeget.
Newtons 2. lov giver:
m * a = k * v^2
=>
dv/dt = k/m * v^2 = k' * v^2
Som uden problemer kan løses med separation. Mit spørgsmål er egentlig bare, om man skal sætte et negativt fortegn for a. Normalt er man jo vant til, at fortegn kommer af sig selv, når vi definerer retningen, og en hastighedsændring signalerer jo netop, at den både kan være positiv og negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af peter lind

Det kommer af sig selv, hvis du gør det rigtig fra starten. Gnidningskraften er modsat befægelsen så a = -k'*v2


Skriv et svar til: differentialligning m. vindmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.