Fysik

rigtigt?

14. september 2011 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opave, som jeg har problemer med at løse.

En slæde med massen 65 kg kører ned ad en bakke, der hælder 15o. Det tager 22 s at komme ned ad bakken, der er 200 m lang.

Jeg ved desuden at slædens acceleration ned ad bakken er: 0,83 m/s2

og at gnidningskraften er: 106 N

 

a) Hvor stor er reaktionskraften fra underlaget?

 

a) Fn = mg·cos(v) ⇒ 65·9,82·cos(15) ≈ -484,9

 

(se evt. tegning)



 

Vedhæftet fil: tegning.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder korrekt reaktionskraften fra underlaget ved formlen

Fn = m·g·cos(v) , hvoraf

Fn = 65kg·9,82m/s2·cos(15) = 616,55 N .

Husk at omdirigere lommeregneren til grader og ikke radianer.


Svar #2
15. september 2011 af Magnus22 (Slettet)

hvordan er det så jeg finder µ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du finder gnidningskoefficienten μ ud fra formlen

Fgnid = μ·Fn , hvoraf

μ = Fgnid / Fn

Her ved du at Fgnid = 106N, og at Fn = 616,55N .


Svar #4
15. september 2011 af Magnus22 (Slettet)

tak for din hjælp :)


Skriv et svar til: rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.