Matematik

Mindste afstand mellem to funktioner

14. september 2011 af Negaar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder fast i en opgave som går ud på at finde den mindste afstand mellem to funktioner..

Det drejer sig om disse to funktioner:

h(x)=x+e^-2x 

k(x)= -0,4x+0.5

Jeg vedhæfter graferne sat ind i Graph i word dok.

Håber der er nogen som kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2011 af peter lind

Find minimum af h(x)-k(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2011 af SuneChr

# 0  Når du skriver mindste afstand, er det så den lodrette afstand imellem de to funktioner eller dén afstand, hvor de to funktioners tangenters normaler er sammenfaldende? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du finder at afstandsfunktionen d(x) er

d(x) = h(x) - k(x)

        = x + e-2x + 0,4x - 0,5

        = e-2x + 1,4x - 0,5

Vi differentierer afstandsfunktionen

(e-2x + 1,4x - 0,5)' = -2·e-2x + 1,4 ,

og herefter løses

d'(x) = 0  ⇔  -2·e-2x + 1,4 = 0 ⇒  x = 0,178

hvoraf den mindst mulige afstand findes

d(0,178) = e-2*0,178 + 1,4·0,178 - 0,5 = 0,45


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som SECC er inde på i #2, er det ikke klart defineret, hvorledes afstanden mellem to funktioner skal forstås. Du har her antaget, at det er den lodrette afstand mellem de to funktioners grafer.

Den mindste afstand er dog ikke beregnet korrekt. Det bliver

d(ln(0,7)/(-2)) = d(0,1783...) = 0,4497 (4 dec) .


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Jeg blev selv opmærksom på tastefejlen og redigerede indlægget inden redigeringstiden udløb. Problemet skulle derfor nu være løst. Vi finder altså at

d(0,178) = 0,45 .

Den mindste lodrette afstand mellem graferne er altså 0,45 .


Skriv et svar til: Mindste afstand mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.