Kemi

Rigtig afstemt?

15. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jeg har reaktionen:

S2- + Cl2 --> SO42- + Cl-                               I basisk væske

Jeg får så at:

S2- +4Cl2 + 8OH- --> SO42- + 8Cl- + 4H2O

 

Er det korrekt? det er den eneste måde jeg kan få det til at passe, problemet er bare, at jeg altid har lært at OH- skal man afstemme med på høre side. Er det sandt?

 

 

 


Svar #1
15. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Forresten kan det passe at alle stoffernes tilstandsfaser er (aq), undtaget vand som er (l) og Cl2 som er (g) ?


Svar #2
15. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Endnu en der driller:

 

Mn2+ + PbO2 --> MnO4- + Pb2+                         (sur)

 

OT

Mn2+ = +2

PbO2 = +4

MnO4- = +7

Pb2+ = 2+

 

Mn går 5 op og Pb 2 ned

2Mn2+ + 5PbO2 --> 2MnO4- + 5Pb2+

Ladning på højre side: 8

Ladning på venstre side: 4

Forskel = 4

 

Dvs. 4H+ skal på hvor?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Tja, hvis du mangler +4 ladning på venstre side, hvorfor så ikke komme dem ind dér?

Så får du også at venstre side har 10 oxygen, mens højresiden kun har 8, hvilket giver 2 til overs, som kan gå til vand.

2Mn2+ + 5PbO2 + 4H+ --> 2MnO4- + 5Pb2+ + 2H2O


Svar #4
15. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Tak! Hvad siger du til den i #0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Den ser umiddelbart fin ud.


Svar #6
15. september 2011 af Korkproppen (Slettet)

Tak tak!


Skriv et svar til: Rigtig afstemt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.