Fysik

Enkelt kinematik

15. september 2011 af JetteKJERS (Slettet)

Jeg får af vide at en skiløber har den konstante acc. 1,3 m/s^2. Hendes hastighed ved bakkens fod er 22 m/s.

Mit spørgsmål lyder:

Betyder det, at hendes hastighed ved BAKKENS FOD er 22 m/s kan sættes til V0 = 22 m/s??? eller er det bare V?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven siger klart, at skiløberens hastighed er 22 m/s ved bakkens fod. Det kan der da ikke være tvivl om. Hun har også konstant acceleration, så hastigheden er ikke konstant med tiden.

PS. Man får noget at vide, ikke af vide.


Svar #2
15. september 2011 af JetteKJERS (Slettet)

Jeg er klar over at hastigheden ikke konstant. Jeg må bare indrømme at jeg ikke ved hvad V0 er når man taler om kinematik. Så farten i bakkens fod er 22 m/s, og det er ikke V0 - har jeg forstået det rigtigt?

Må jeg spørge om noget?

Hvordan kan man så finde ud af hvor længe hun var om turen nd?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke forklaret, hvad du mener med v0 . Det ville måske hjælpe, hvis du formulerer hele opgaven.

Turen nd? Mener du turen ned? Starter hun i hvile ved bakkens top?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

V0 er startfarten(traditionelt), måske lig 0

Du ville nok skulle lave bevægelsesligningen ca. sådan her : s(t) = 1/2at2+v0t+s0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis skiløberen starter i hvile ved bakkens top og løber ned ad bakken med den konstante acceleration a = 1,3m/s2 , skal man så bestemme den tid t, det tager at opnå hastigheden ved bakkens fod.

Ved konstant acceleration a gælder jo, at v(t) = at + v0 , hvor v0 er starthastigheden til tiden t=0 .


Skriv et svar til: Enkelt kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.