Kemi

Rettelse af opg.

15. september 2011 af uiouio (Slettet)

Ved analyse af en kemisk forbindelse A, der består af kobber og oxygen, fandt man i en prøve på 2,24g et indhold af oxygen på 0,25g og af kobber på 2,00g. Skriv formlen for A.

 

Jeg vil gætte på:
CuO (kobberoxid)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af exutu (Slettet)

regn det ud:

n=m/M

(og nej det er ikke helt rigtig dit gæt men tæt på :) )


Svar #2
16. september 2011 af uiouio (Slettet)

øv :)

hvordan kan jeg regne stofmængden ud, når jeg kun får opgivet masserne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2011 af exutu (Slettet)

Du kender molarmassen (slå op i det periodiske system)


Svar #4
17. september 2011 af uiouio (Slettet)

Ja,

n(oxygen)=m/M=0,25g/(16g/mol)=0,015625mol
n(kobber)=m/M=2,00g/(63,55g/mol)=0,031471mol

hvordan ved jeg så, hvilket stof det er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af exutu (Slettet)

nu skal du skrive molekylerformlen så ser du på forholdet. Hvad er der mest af og i hvilket forhold?
 


Svar #6
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

2Cu(s)                 + O2(g)                    → 2  CuO(s)
0,062942mol     +  0,015625mol                x

Jeg er lidt lost....


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2011 af mathon


Svar #8
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Formlen for den kemiske forbindelse er:
2Cu(s)                 +        O_2 (g)               → Cu_2 O(s)   
2*0,031471mol            0,015625mol         x


Svar #9
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg forstod ikke det, der var i det andet link


Skriv et svar til: Rettelse af opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.