Kemi

Formel

17. september 2011 af uiouio (Slettet)

Ved analyse af en kemisk forbindelse A, der består af kobber og oxygen, fandt man i en prøve på 2,24g et indhold af oxygen på 0,25g og af kobber på 2,00g. Skriv formlen for A.

n(oxygen) = 0,015625mol

n(kobber) = 0,031471mol

hvordan finder jeg ud af hvad formlen er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se på forholdet n(oxygen)/n(kobber), og leg med hele tal.

Det er interessant, at summen af bestanddelenes masser er større end totalmassen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

 

                          {0.031471,0.015625} / min{0.031471,0.015625} ≈ {2,1}
dvs
                          Cu2O      altså  Cu(II)oxid          
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af exutu (Slettet)

Lille rettelse Cu2O er faktisk Cu(I)oxid da romertallet henviser til oxidationstallet for kobber


Svar #4
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvad der sker. jeg er kommet frem til følgende

2Cu(s)                 + O_2 (g)                  →            Cu_2 O(s)   
2*0,031471mol      0,015625mol                           x


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skulle finde den kemiske formel. Den fremgår af mol-forholdene, som antydet i #1 og vist i #2.


Svar #6
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

men er mine stofmængder korrekte i #4


Svar #7
18. september 2011 af uiouio (Slettet)

og kender jeg stofmængden for Cu_2 O(s)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det ved jeg ikke. Min bemærkning i #1 antyder, at der måske er en tastefejl i #0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2011 af mathon

Cu2O      altså  Cu(II)oxid    rettes til   Cu2O      altså  Cu(I)oxid


Svar #10
19. september 2011 af uiouio (Slettet)

Det er ikke gået op for mig endnu.

hvorfor skulle jeg beregne stofmængderne, når jeg ikke skal bruge dem...?

og er mine stofmængder korrekte=


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2011 af exutu (Slettet)

fordi at det er grundet stofmængderne du ved at det er Cu(I)oxide. Som du selv skrev kunne det jo ellers godt være Cu(II)oxide


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.