Kemi

Udfældning af en reaktion

16. september 2011 af gunnarj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey folkens!

Jeg har en opgave der lyder:

a) Hvor stor skal sølvchloridkoncentrationen i en opløsning være, for at der kan udfældes sølvchlorid af den ved tilsætning af et lige så stort rumfang 2 M natriumchlorid?

Hvad jeg har prøvet at gøre er at udregne finde ud af hvad s er i opløsningen og derefter prøvede jeg at bestemme Ksp for henholdsvis sølv og chlorid og så ud fra dette bestemme Ksp for NaCl da jeg tænkte at jeg kunne bruge de samme værdier for M idét de har samme rumfang.

 

Jeg håber der er nogen der kan forklare mig hvordan jeg lige bærer mig ad.

 

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2011 af mathon

 

                     [Ag+] · [Cl-] = 1,6·10-10 M2

                     [Ag+] = (1,6·10-10 M2) / (2 M) = 8,0·10-11 M


Svar #2
16. september 2011 af gunnarj (Slettet)

Hvordan ved du at koncentrationen er 1,6 * 1010 M2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2011 af mathon

 

     AgCl's opløselighedsprodukt


Svar #4
17. september 2011 af gunnarj (Slettet)

dejligt! :D

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Udfældning af en reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.