Kemi

beregn ligevægtskonstanten for ligevægt

20. september 2011 af jcay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har regnet opgave a til og med opgave e, men kan ikke finde ud af f'eren og g'eren.

''50,0 mL af den mættede iodopløsning blandes nu med 50,0 mL 0,0200 M KI-opløsning. Der omrøres, og følgende ligevægt indstiller sig:

I2 (aq) + I- (aq)    <-->   I3- (aq)                                                                           Ligevægt     II

Ligevægtskonstanten for denne ligevægt ønskes bestemt på følgende måde:

Blandingen rystes med 10,0 mL cyklohexan indtil ligevægt.

50 mL af vandfasen titreres herefter med 17,4 mL 0,00200 M Na2S2O3-opløsning.

opgave f) Gør kvalitativt rede for, hvilke forskydninger, der sker af de to ligevægte I og II ved rystningen, og af ligevægt II ved titreringen.

opgave g) Beregn ligevægtskonstanten for ligevægt II.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lidt mere info:

Om ligevægt I står der:

''I en skilletragt udrystes 100 mL af den mættede iodopløsning med 10,0 mL cyklohexan (C6H12), hvorved noget iod går over i cyklohexanfasen. Efter en tids rystning har følgende fordelingsligevægt indstillet sig:

I2 (aq)    <-->   I2 (C6H12)

For at bestemme fordelingsforholdet (ligevægtskonstanten for fordelingsligevægten), titrerer man nu 50,0 mL af vandfasen med 0,00200 M Na2S2O3-opløsning. Forbruget af thiosulfatopløsningen ved titreringen var 8,50 mL.

opgave d) koncentrationen af iod i vandfasen = 1,7*10^-4 M

opgave e) koncentrationen af iod i cyklohexanfasen = 0,0111 M

opgave e fortsat) fordelingsforholdet: Kc = 64,7

opgave a) reaktionsskema for tit.reaktionen:  I2 + 2S2O32-   --->    2I- + S4O62-

opgave b) koncentrationen af iod i den mættede opløsning = 0,00127 M


Skriv et svar til: beregn ligevægtskonstanten for ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.