Kemi

Tidligere opgave

23. september 2011 af uiouio (Slettet)

For propansyre er K_a=1,3·?10?^(-5).
For en 0,100M vandig propanopløsning skal bestemmes pH og koncentrationen af alle molekyler og ioner, der er til stede.

pH = 2,935

men koncentrationerne var forkerte:

lærerens svar:

[CH3CH2COO−] = [H3O+] = 1,13 M
[CH3CH2COOH] = 0,100 M – [CH3CH2COO−] = 0,099 M
[OH−] = Kw/[H3O+] = 8,82 · 10−12 M

 

*******************

det vi kom frem til sidst

Kocentration
C3H5COOH + H2O <---> C3H5COO- + H3O+
koncentrationer i mol/L: c-αc              αc    αc

[C3H5COO-] = [H3O+] = αc = 10-pH = 10-2,935 = 0,00116 M
[C3H5COOH] = c - αc = (0,1 M) - (0,00116 M) = 0,0884 M


Skriv et svar til: Tidligere opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.