Kemi

Beregn pH ved saltsyreopløsning med koncentrationen 0,01 M

28. september 2011 af detmigher (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave som hedder:

Mavesaften er sur pga. saltsyre, HCl(aq). Saltsyre er en stærk syre og er derfor fuldstændigt dissocieret i H+-ioner og Cl--ioner. Angiv [H+] i 0,01 M saltsyre. Beregn pH ved at indsætte [H+] i definitioen af pH.

Forstår ikke helt opgaven, har prøvet at skrive: i en saltsyreopløsning med koncentrationen 0,01 M er [H+] = 0,01 M = 10-0,1 M så pH = 0,1.

Ved ikke om det er hel hen i vejret??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Marjo (Slettet)

det du skal finde ud af er hvad den aktuelle koncentration af H+ ioner er i mavesaften. du ved at HCl bliver fudlstændigt dissocieret, dvs. alle HCl molekyler bliver til H+ og Cl- ioner. du skriver et reaktionsskema op:

HCl (l)  --> H+ (aq) + Cl- (aq)

ud fra skemaet kan du se at forholdet er 1:1. dvs. c(HCl)= [H+] altså at den formelle koncentration svarer til den aktuelle koncentration af H+ ioner. [H+] = 0,01 M

prøv dig frem herfra

 

 


Svar #2
28. september 2011 af detmigher (Slettet)

pH = -log [H+]                                      

[H+] = 0,01 M så 10-14 = - log (0,01) =  2 ?? Er det rigtigt?


Skriv et svar til: Beregn pH ved saltsyreopløsning med koncentrationen 0,01 M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.