Matematik

Skærringspunkt mellem Parabel og Hyperbel

28. september 2011 af JellyMan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey studieportalen, ville høre om i kunne hjælpe mig med en opgave som lyder følgende:

Beregn skæringspunkterne mellem parablen med ligningen y=x2-3 og hyperblen med ligningen f(x)=(3/2x-4)+1

Jeg ved godt man kan bare indæstte den i i TI-nspire (grafer) men hvordan løser man den med f.esk solve eller andet?

 

Tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af mette48 (Slettet)

sæt de to funktioner lig hinanden

x3-3=(3/2x-4)+1

 


Svar #2
28. september 2011 af JellyMan (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Skærringspunkt mellem Parabel og Hyperbel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.