Kemi

enheden M^-1

28. september 2011 af sonu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

 

Jeg er lidt i tvivl om hvad M (molær), når den har -1 som eksponent bagefter

altså M^-1??

 

Fortsat god aften!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af mathon

 

                  M-1 = L/mol


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Alle enheder med eksponenten -1 kan læses som per [den der enhed].

M-1 er altså "per molær".

Da molær er mol/L, må M-1 være L/mol.


Svar #3
28. september 2011 af sonu (Slettet)

tak for det hurtige svar,

 

altså M= mol/L og M^-1= L/mol. Er det forstået rigtigt???

 

Jeg er i tvivl om hvordan jeg indtaster fx. 890 M^-1

 

Mange tak 


Svar #4
28. september 2011 af sonu (Slettet)

Min opgave lyder: bestem x i følgende:

 

x / (0,12M-x) * (2,24 *10-4 - x) = 890M-1?x=

 

Jeg har svært ved at finde x :)

 

Fortsat god aften:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg er ikke helt med på slutningen af linjen ...890M-1?x=.

Jeg formoder, at du skal løse ligningen:

x / (0,12M-x) * (2,24 *10-4 - x) = 890M-1

Når man samler x'erne, ser man at der ikke er overensstemmelse mellem enhederne på 1.gradsleddene; så jeg tror, at der har sneget sig en fejl ind undervejs. Heldigvis er der ikke forskellige enheder (som fx kg og pund), så måske skal vi forsøge at løse den uden enheder først.

x / (0,12-x) * (2,24 *10-4 - x) = 890  <=>

x* (2,24 *10-4 - x) = 890 * (0,12-x)  <=>

 2,24 *10-4 x   - x2  = 0,12*890 - 890 x  <=>

x2 +  (-2,24 *10-4- 890) x + 0,12*890 = 0 <=>

x2 -890,000224 x + 106,8 = 0

Her har vi en 2.gradsligning med a=1, b=-890,000224 og c=106,8.
Den løser du bare, som du plejer.

 

Det, at der er så stor forskel i størrelse på delene af b, altså -2,24 *10-4 og - 890 finder jeg også bekymrende.
Men det kunne være rigtigt alt efter opgaven.


Svar #6
28. september 2011 af sonu (Slettet)

Jeg forstår ikke hvor det går galt. 

 

Jeg har fået begge til at være negatve løsninger :(

 

Håber du stadig har tid til at hjælpe.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg får x= 889,88 (afrundes til 890 pga. betydende cifre) eller x=0,12


Skriv et svar til: enheden M^-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.