Fysik

Konstant acceleration opg

01. oktober 2011 af DrillBill (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med en opgave som jeg håber I kan hjælpe mig med...

Opg: En elevator starter fra hvile med konstant acc. 2,0 m/s^2. Indtil hastigheden bliver Vmax = 2,6 m/s. Denne hastighed holdes konstant i 4,2 sek. Hvorefter den bringes til standsning med acc. på abrem = -1,5 m/s^2

1. Hvor langt har elevatoren kørt?

2. Hvor lang tid har den kørt?

kan I hjælpe har problemer


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af peter lind

For konstant acceleration gælder

s = ½a*t2+v0t+s0

v = a*t

brug dem på hver af de perioder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af mathon

 

      2·a·Δs = v2 - vo2

      Δs1 = (2,6 m s-1)2/(2(2,0 m s-2))

      s2 = (2,6 m/s)·(4,2 s)

      Δs3 = (- (2,6 m s-1)2) / (2(-1,5 m s-2))


Skriv et svar til: Konstant acceleration opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.