Kemi

definitioner

01. oktober 2011 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Er der nogen der kan definere pH, pOH, pKs, Ks, pKb, Kb. Hvilken sammenhæng er der mellem dem.

Gerne med forklarende tekst

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af exutu (Slettet)

p betyder -log altså er pH=-log[H]

pOH er derfor -log[OH]

ved 25 grader er pOH + pH= 14.

              Ka

HA ⇔  H+ + A-

hvor Ka står for ligevægtskonstant (acid)

Ka= ( [H] + [A])/ [HA]

Kb er omvendt ligevægtskonstanten for en base (fx den omvendre reaktion):

H+ + A- ⇔ HA

Kb = [HA]/([H]+[A])

pKa = -log(Ka)

pKb = -log (Kb)

v. 25 grader:

pKa + pKb = 14

Ka*Kb = Kw

(v. 25 grader Kw=10^-14)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2011 af mathon

hvilket omvendt betyder

                                                 [H3O+] = 10-pH

                                                 [OH- ] = 10-pOH

                                                 Ks = 10-pKs

                                                 Kb = 10-pKb


Skriv et svar til: definitioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.