Matematik

Søger hjælp til to spørgsmål om diffential funktioner

05. oktober 2011 af nailpolish (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved at forstå hvad man skal gøre med funktionen f (mærke) (x) så jeg søger hjælp til dem. Jeg har prøvet at læse min bog men jeg kan intet finde. :/ Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig!

Ved en bestem strand er sammenhængen mellem vanddybden og afstanden fra kysten er givet ved f(x) = 0,8 * x^0,68. f(x) er vanddybden målt i meter, og x er afstanden fra kysten målt i meter.

Bestem f(100)

f(100) = 0,8 * 100^0,68 = 18,3

Bestem f (mærke) (100)

???????

 

I perioden 1980-2000 kan antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn beskrives ved modellen f(t) = 297 * 1,0679^t, hvor f(t) er antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn til tidspunktet t målt i år efter 1980

Bestem f(8)

f(8) = 297 * 1,0679^8 = 502

Bestem f (mærke) (8)

????????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af narmi (Slettet)

Kan du ikke differentiere?

prøv at differentiere f(x) = a * x^b


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

For hver funktion f(x) bestemmes først den afledede f'(x) , hvorefter man beregner f'(100) eller f'(8) .

Den første funktion er en potensfunktion. Den anden funktion er en eksponentialfunktion.


Svar #3
05. oktober 2011 af nailpolish (Slettet)

#1 Nej, det er det jeg har det svært med. Skal man så finde a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kender jo a og b i de to funktionsudtryk

1) f(x) = b · xa , b = 0,8 , a = 0,68

Bestem nu f'(x) . Benyt den generelle regel (xn)' = n·xn-1 .

2) f(t) = b · at , b = 297 , a = 1,0679

Bestem nu f'(t) . Benyt, at at = et·ln(a)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2011 af AskTheAfghan

#3

1) f(x) = b·xa      ,    f'(x) = b'·(xa)+ b·(xa)' = 0·(xa) + b·(axa-1) ⇒ f'(x) = b·axa-1

2) f(x) = b·ax  = b·u      , hvor u = ax

så er   f'(x) = b'·u + b·u' = b'·(ax)+ b·(ax)' = 0·(ax)+ b·(ln(a)·ax) ⇒ f'(x) = b·ln(a)·ax


Svar #6
06. oktober 2011 af nailpolish (Slettet)

Tusind tak! Nu ved jeg hvilke formler jeg skal bruge fremover. :)


Skriv et svar til: Søger hjælp til to spørgsmål om diffential funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.