Matematik

Opstilling af to ligninger med to ubekendte

06. oktober 2011 af tobialexopdrt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Har en opgave der lyder således:

I en retvinklet trekant er den ene katete 30 cm, og summen af de to andre siders længder er 80.

Hvordan opstiller jeg de nødvændige ligninger??

Jeg kan god regne ud at x(den anden katete) - y(hypotenusen) = 80, men derfra er jeg lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2011 af peter lind

Jeg går ud fra at du skal finde x. Det kan du gøre ved at sætte det fundne ind i pytagoras


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg er sikker på, at du mener + i x(den anden katete) - y(hypotenusen) = 80,
altså x + y = 80. Her kan du jo isolere et udtryk for y, som du (som peter lind skriver i #1) sætter ind i Pythagoras sætning. Så får du en andengradsligning, som skal løses.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2011 af SuneChr

Ja,  den ene katete er 30, den anden katete er x, så må hypotenusen være (80 - x).

Pythagoras giver da:          302 + x2  =  (80 - x)2      Løs da denne ligning.

x2 går endda ud, hvor er du heldig.


Skriv et svar til: Opstilling af to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.