Kemi

hvor mange mol kan opløses i 8000mL vand

14. oktober 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

har faktisk to spørgsmål:

1) hvad er NH3 's pKa værdi?

 

2)

magnesiumfluorid(MgF2) er tungtopløseligt med opløselighedsproduktet L= 7,27 * 10-11 M3 ved 25 C

 

- beregn hvor mange mol MgF2 der kan opløses i 8000 mL vand. der antages at fluoridionerne ikke hydrolyseres.

? hvordan gør jeg det her ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2011 af mathon

alment:
              når et salt med den molære opløselighed s
              har formlen

              AB2 ioniseres det i vandig opløsning
              efter

                                          
                                               AB2 (aq)   <--->  A2+ (aq)   +  2B- (aq)
molære koncentrationer                    s                      s                2s
 

ionproduktet
for en mættet
opløsning
                                             [A2+ (aq)] · [B- (aq)]2 =  s · (2s)2 = 4s3 = Kop
hvoraf
                                             s = (Kop/4)1/3

opløseligheden i
volumenet V
                                            n = V·s
                                          

                               


Svar #2
17. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

tusinde taak :)


Svar #3
17. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

er L det samme som Kop eller Ksp ? eller skal jeg slå kop/ksp op?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2011 af mathon

 

magnesiumfluorid(MgF2) er tungtopløseligt med opløselighedsproduktet
             
                                                      Kop
= 5,16·10-11 M3


Svar #5
17. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

okey fedt taak :)


Skriv et svar til: hvor mange mol kan opløses i 8000mL vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.