Matematik

andengradspolynomium - ingen rødder?

15. oktober 2011 af hjæææælp (Slettet)

hvad vil det sige at en parabel ingen rødder har? 

en parabel har vel altid en rødder? 

jeg sidder med den her andengradspoly 

f(x) = 4x2+0x+1

hvor d = -16 

så burde der ikke være rødder? 

men når jeg tegner er der et rod? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2011 af Isomorphician

Så tegner du den forkert.

Af forskriften kan du se at parablen har toppunkt i x = 0, vender grenene opad, og skærer y-aksen i y = 1. Deraf må der konkluderes at der ingen rødder er.

Du kan også se det ved at sætte f(x) = 0:

4x2 + 1 = 0 <=>

4x2 = -1, hvilket ikke har nogen (reelle) løsninger.


Svar #2
15. oktober 2011 af hjæææælp (Slettet)

nej jeg tegner rigtigt. jeg har bare konkluderet forkert. 

når grafen ikke rører x-aksen er der ikke nogle rødder, ikke? 

og grafen rører ikke x-aksen, så det e rbare mig der er glat på den. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2011 af Isomorphician

når grafen ikke rører x-aksen er der ikke nogle rødder, ikke?

Korrekt, ingen rødder. (Ingen løsninger for y = 0)

 


Skriv et svar til: andengradspolynomium - ingen rødder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.