Kemi

Aktiveringsenergi (præ-eksp. faktor)

22. oktober 2011 af Korkproppen (Slettet)

Jeg har et par hastighedskonstanter:

k = 1,3*10^-6 s-1  ved en temp T= 400 grader C

k = 1,1*10^-5 s-1  ved en temp T = 430 grader C

Aktiveringsenergien Ea for reaktionen er 282 kJ/mol

Min opgave er at finde den præ-eksponentielle faktor A.

Jeg tænker Arrhenius-ligningen: ln(K) = (-Ea/R)*(1/T) + lnA

Men jeg tvivler på, at det er den rigtige form af ligningen jeg bruger, når jeg skal solve A, for jeg får et meget stort tal. Hvad siger I?

 


Skriv et svar til: Aktiveringsenergi (præ-eksp. faktor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.