Kemi

Brøkdel på baseform ved bestemt pH

23. oktober 2011 af enlalleflab (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal finde hvor stor en brøkdel der er på baseform i et bjerrumdiagram ved pH 7,5, og ud fra en pka på 7,21

Hvordan gør man det?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af mathon

 pufferligningen:                 

                                  pH = pKa + log(nb/ns)

                                 nb/ns = 10pH-pKa = 107,5-7,21 = 1,95

                                  nb/(nb+ns) = 1,95/(1,95+1)

                                 nb/n = 1,95/2,95 = 0,661 = 66,1%

                   


Svar #2
23. oktober 2011 af enlalleflab (Slettet)

Jeg har på fornemmelsen man skal bruge bufferligningen, men derfra dør den lidt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Puffer ligningen:
pH=pKa+ log([B]/[A])


Svar #4
23. oktober 2011 af enlalleflab (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: Brøkdel på baseform ved bestemt pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.