Matematik

Rentedager, nogen som, kunne hjælpe?

24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Jeg har en opgave som, jeg skal have lavet til imorgen 25/11.

Der står feks Fra 17/12 til d. 9/2
Skal man tælle hvor lang der er fra dem hvis der står måned 12.. Og måned 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af peter lind

ja.


Svar #2
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Tak Peter


Svar #3
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

OBS!, ville lige have et hjælp til.

Jeg forstår simpelthen ikke den her opgave

Gigabilligt gør omsætningen op en lørdag. Der er handler for ialt 3787964,75 kr.

Hvor meget af omsætningen går til moms?

Hvordan får jeg hjælp til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2011 af peter lind

Hvis pris uden moms er x er prisen med moms x + x*0,25, hvor det sidste led er momsen.


Svar #5
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Tak.

Hvordan kan man skrive ganestykket ind hvis det hed 2,2% hvis den nu var på.....1600 kr kr .


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2011 af Cath1 (Slettet)

Jeg har lært følgende:

Når man ligger moms til f.eks. 100 kr:  100 kr gange med 1,25 (de 1 er 100% som i det her tilfælde er 100 kr og de 0,25 er momsen) = 125 kr

Når man så skal trække momsen fra igen nu 125:  125 kr gange med 0,8 = 100 kr.

Det er selvfølgelig hvis du først ligger momsen til prisen og derefter ønsker at finde prisen uden moms.

____________

Jeg forstår ikke dit sidste spørgsmål? Ønsker du at ligge 2,2% til 1600 kr?


Svar #7
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Ja det gør jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man må formode, at momsen er inkluderet i omsætningsbeløbet. Momsen udgør derfor 25/125 = 1/5 = 20% af omsætningsbeløbet.


Svar #9
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Men kunne man ikke skrive det sådan her 1600 x0,003 x 16/1600


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvor kommer de 0,003 fra?

Undlad at bruge bogstavet x som et gangetegn. Brug gangeprikken · eller * .


Svar #11
24. oktober 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Er det ikke sådan?

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvis det drejer sig om at lægge 2,2% til 1600kr (se #5, #6), er svaret

1600·1,022

Jeg undrede mig over, hvad du lavede i #9, specielt hvad de 0,003 havde med sagen at gøre.


Skriv et svar til: Rentedager, nogen som, kunne hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.