Fysik

Fjederkonstant endelige løsning

24. oktober 2011 af WHiP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et par personer på studieportalen har hjulpet mig med opgaven men jeg har været i tvivl om den endelige løsning. Jeg har så nu snakket med en lidt forvirret fysik lære og så har jeg set på det jeg har fået forklaret her på studieportalen og jeg vil gerne høre om jeg har forstået B'eren rigtigt.

En person på 55kg hopper på en trampolin. Trampolinen fungerer som en fjeder med fjederkonstanten k. Når personen stiller sig op på trampolinen bliver dugen sænket 6,5cm.

A) Beregn trampolinens fjederkonstant.

A: k giver 8309N/m

Nu begynder personen at springe i trampolinen. Efter adskillige spring når han op i en højde på 1m over den strakte dug.

B) Hvor meget bliver dugen sænket når personen lander på den?

Jeg har forsøgt at forstå B og det her har jeg forstået:

Arbejdet der udføres må svarer til summen af den potentielle energi når personen er 1m oppe i luften og når han rammer trampolinen og sænker den.

A=E_pot(1)+E_pot(y)

Af dette fås formlen: 1/2*k*y^2=m*g*h+m*g*y, herefter kan jeg ved løsning af y finde ud af hvor meget dugen sænkes når personen lander på den. Lyder dette fornuftigt nok?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at

Efjeder = Epot , så

(1/2)·k·x2 = m·g·Δh .

Du skal så finde x i denne ligning, hvor m = 55kg , g = 9,8m/s2 , Δh = 1m , og k = 8309N/m .


Svar #2
24. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

Og det er så den endelige løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Det er korrekt, ja.


Svar #4
24. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

Super :)


Skriv et svar til: Fjederkonstant endelige løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.