Kemi

Er denne opg. løst korrekt? (blandinger)

25. oktober 2011 af nudensnugnu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved sammenblanding af ethanol og vand sker der en volumenformindskelse. Molekylerne ligger åbenbart tættere sammen i blandingen end i de rene væsker. Ved sammenblanding af 50 mL ethanol og 50 mL vand får man 96,5 mL blanding.

a) beregn blandingens ethanolindhold i volumen%.

Volumen%(ethanol) = 50 mL/96,5 mL * 100% = 51, 81 %

b) Hvad er indholdet af vand i volumen%?

Volumen%(vand) = 50 mL/96,5 mL * 100% = 51, 81 %

 

??

 

Mvh nudensnugnu

 

Skriv et svar til: Er denne opg. løst korrekt? (blandinger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.