Fysik

Tryk og opdrift på legeme i vand

26. oktober 2011 af troldemor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og bøvler med en fysikaflevering, hvor jeg er gået godt og grundigt i stå...

Jeg har i et forsøg målt trykket på et tæt rør, som blev sænket længere og længere ned i et gennemsigtigt rør med vand. Formålet var nu at måle kraften på det nedsænkede rør ved brug af et newtonmeter, da man gerne skulle kunne se, at jo længere røret kom ned, desto mindre blev kraften på newtonmeteret pga. vandets opdrift.

Der står nu at jeg skal begrunde at: p(h) = (Ft - FN(h)) / a + P0.

Jeg er her med på at FN(h) må være kraften fra newtonmeteret, Ft må være tyngdekraften og p(h) er vandets tryk i dybden h. Jeg forstår dog bare ikke, hvordan jeg skal begrunde det? For gælder det ikke også normalt at p(h) = p0 + h*ρ*g?

Senere skal jeg også beregne ekstratrykket på grund af nedsænkningen til hver måling, men det ved jeg ærlig talt heller ikke, hvordan jeg skal gøre?

Håber at der sidder nogle kloge hoveder derude, som kan hjælpe mig!

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af mathon

 

 p(h) = h·ρvand·g + p0 = ((h·aρvand·g)/a + p0 = (Vunder ·ρvand·g)/a + p0 = Fop / a + po = (Ft - FN(h)) / a + po


Skriv et svar til: Tryk og opdrift på legeme i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.