Matematik

opstil ligning for problem

01. november 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

"En lastbil transporterer to slags kasser, små og store. Lasten vejer 3810 kg og fylder 4000 liter. En lille kasse vejer 30 kg og rummer 25 liter, en stor kasse vejer 50 kg og rummer 60 liter. Hvor mange kasser af hver slags bestod lasten af?"

Små kasser = x
Store kasser = y

3810 = 30x + 50y   ,   4000 = 25x + 60y


Fællesnævner for x'erne: 750


3810*25 = 30x*25 + 50y*25   ,   4000*30 = 25x*30 + 60y*30

95250 = 750x + 1250y   ,   120000 = 750x + 1800y

(750x + 1800y) - (750x + 1250y ) = 120000 - 95250

1800y - 1250y = 120000 - 95250

550y = 24750

y = 45


3810 = 30x + 2250
1560 = 30x

x = 52

 

hvor går det galt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se svaret i din anden tråd om det samme emne. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1095150

Der er ikke noget, der går galt.


Skriv et svar til: opstil ligning for problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.